torsdag 4 november 2010

Upphovsrätt

Foto: Katarina N
Att använda andras foton utan lov på diverse privata sidor som bla kontaktnätverk/stayfriends och här och där kan bli dyrt. (Avslöjad då en av personerna besöker ens bekanta som har profiler på samma kontaktsidor) Och dessutom när man inte frågat om lov, eller om det är ok. Tips: Läs om upphovsrättlagen i högerspalten.
Jag fick också i min hand en broschyr på Ryska och upptryckt i stort antal exemplar, där 5 av mina foton finns med. 3 av dom utan lov. Det blir bara tråkigt för användaren, kanske okunskap, vad vet jag?

4 kommentarer:

Blandet-landhandel.dk sa...

hm..ja....beskyttelsen af ophavsretten er så VIGTIG! Håber du klarer den russiske sag - kan godt blive juridisk kompliceret hvis det evt. ikke løses med svensk lov...

Gi' den bare hele armen, som vi siger i Danmark :-) Og særlig trevlig behøver man jo heldigvis ikke være, når man er blevet bestjålet. Det er jeg heller ikke.

Kh Katinka

Lisette sa...

Fy vad trist! Jag vet fler som varit med om liknande. Huvva! Tjyvigt!

Kulturskapare sa...

Om du inte redan är med, så gå med i Facebook - Kulturskaparna. Tillsammans värnar vi upphovsrätten!

Anonym sa...

En kollega på jobbet berättade om en bekant som fått ut 60 000 i skadestånd då man använt hans foton utan lov. Du får ta kontakt med någon organisation el dyl och kolla hur du skall göra.
... Kulturskaparna kanske...
/äiti