onsdag 31 augusti 2011

Kämsen- Blodpalt



Lingonsylt, stekt fläsk och smör till... så gott! Svärmor Gunnel har lärt mig laga blodpalt på hennes mammas vis, med ett kaffefat som mått bla. Men förr hade man fårtalg i mitten av palten, vi hade det vita i fläsket.

Foto: Katarina N

tisdag 30 augusti 2011



måndag 29 augusti 2011

:)




Arbetsveckorna har kommit igång. Hösten är här men med varma dagar. Jag längtar efter den höga klara luften och blåsten. Snart ska det jagas fyrbenta i skogen och förhoppningsvis en nalle eller två :) Jag ska laga storkok och pyssla i huset och lägenheten i stan i höst, lite kvar att måla, lite kvar att plocka.



Söker info om London och saker värda att se, vi åker dit i oktober på en minitripp. Towern ska ses och Portobello Road, sen är nog strosa runt ett bra sätt att se stora stan.



Foto: Paulina Nilsson

lördag 27 augusti 2011

NOA NOA

...ska börja med inredning, vackert, ser fram emot att se mer.

onsdag 24 augusti 2011

Bok II


Foto/Copyright: Ateljén Katarina Nilsson

7-9 oktober

Grafisk design/Foton: Ateljén Katarina N

måndag 22 augusti 2011

New York

Jag har fått böter från New York State Police Department, för att den 5 juli kört "speed over 55 zone" i New York kl 7.45 på morgonen???... :D

lördag 20 augusti 2011

La luna del 36


Jag fortsätter fotografera denna måne, jag har kanske för dåligt objektiv när det inte riktigt vill bli skärpa, petig som jag är. Någon som har några tips att ge?

Foto: Katarina N

torsdag 18 augusti 2011

Fotojobb


Foto: Ateljén Katarina Nilsson

måndag 15 augusti 2011

Utställning


Lämnar in till jurybestämd utställning i Luleå i morgon. Tre alster ska bedömmas, så kanske, jag får med mina foton.

Foto: Katarina N

söndag 14 augusti 2011

Dockan & Kate



Jag hade en gång en docka som den på bilden ovan, hade fått den av mormor och tycket väldigt mycket om den, den hade andra färger på den blommiga kroppen.

Vi var vid ett tillfälle på besök på ålderdomshemmet i Hedenäset, där satt en gammal gammal tant böjd över ett bord och som jag tyckte så synd om, så jag gav henne dockan. I samma stund ångrade jag mig så fruktansvärt, men kunde inte förmå mig att ta tillbaka den. Jag sörjde den där dockan och har nog sneglat i mina dagar efter en liknande, men inte hittat...



En av de finaste bilder jag sett på länge, Kate Mohss bröllop,
hon må knarka och ha sig men ett vackert foto det var det :-)

Foto: Internet

lördag 13 augusti 2011

Jobb...



Semestern är över på bara några dagar, sommaren har varit underbart väder, stugliv och goda vänner. Nu ska lägenhetsdörren i stan låsas upp för första gången på länge, det ska storhandlas och tvättas, det är skolstart och höstvindar, tjocksockorna har åkt på redan i stugan :)

Välkommen höst, med hög luft, friska vindar och sol.

Foto: Katarina N

söndag 7 augusti 2011

Sorkjakten



En sork, modell större, har gäckat oss nu ett tag. Vi lånade största jätte fällan, där hamnade denna lilla lilla stackare. En ögonblicklig död, där han/hon i alla fall, i sista stund, fick smak av det godaste som finns. En ostbit.

Foto: Katarina N

Rallarrosor i vitt...



...har jag aldrig sett. Bara de blekt lila men aldrig kritvita, som vi hittade vid gränsen i sommar.
Gott i magen och hjärtat gör det när jag ser "höhässjor", de hör som sommaren till, men som inte syns så ofta längre. Vi har ridit häst och favoriten Gaiva har blivit grå om mulen.

Foto: Katarina N

torsdag 4 augusti 2011

Harrfiske


Vacker himmel över svensk/finska gränsen,
Torneälv nedanför Risudden kl 23.00.

Foto: Katarina N

Ett hus...


...jag passerat flera gånger och tyckt så mycket om, kanske för de vackra och annorlunda sniderierna, kanske en undran vem som en gång byggde det och gjorde det så fint. Nu står det där och förfaller, gården växer igen och ingen verkar bry sig om det.

Det var ganska mörkt i går när vi stannade till, men vi ska åka dit mitt på dan och gå till framsidan genom slyn, kanske det finns en vacker farstukvist på andra sidan.

Foto: Katarina N

onsdag 3 augusti 2011

Mot västkusten...




Foton:Katarina N

...styr kollega och vän sitt flyttlass på lördag.
Några av oss älgar och lodjur hade en liten avskedsmiddag i måndags.

måndag 1 augusti 2011

Sommardagarna far...



och vi är redan i augusti...