måndag 30 april 2012

Lite frågor...

...jag fått av "Madde filosoferar".

1. Om du var ett djur - vilket skulle du vara då och varför?Jag tycker så om korpar, vis, svart och lite sagolik, en korp som flyger omkring....

2. Tränar du? Vad? Varför? Finns det genvägar till en snygg kropp och ett hälsosamt liv? Tänkte på bantning och svält då och då eller att helt enkelt byta livsstil.Just nu ingenting, Acticgymkortet skriker i börsen, man jag har inte hunnit (urdålig ursäkt jag vet) Men jag är bekväm, sen upptar min pendling nästan all min fritid.... Jag mår så fantastiskt bra av att träna hård fysisk träning. Jag tror inte på kurer och annat tjaffs, jag tror på "att inse vad man stoppar i sig måste man förbränna bort".

3. Vilken är din favoritårstid? Motivera.
Solig blåsig höst med hög klar luft. Älskar vara ute i blåsten, som en snöstormig dag på vintern, underbart!

4. Ditt favoritämne i skolan?
Bild, Svenska uppsats och Geografi.

5. Om du skulle byta yrke - vilket skulle det nya yrket vara?Det jag gör bäst, mitt eget: som att  fotografera, designa, illustrera. Men jag har också alltid velat bli sjuksköterska, att få göra nytta och hjälpa och stödja, men den vägen valde jag bort för konststudier.

6. Vad är du rädd för?
Att dom jag tycker om och är nära och kära ska försvinna spårlöst och inte bli funna. Varit med om det en gång i mitt liv och vill inte uppleva igen . Har nog tagit skada av den händelsen och det visar sig oftast i oro och kontroll ... har fått bra hjälp på vägen. Sen kan jag tillägga att den försvunna återfanns tillslut, död. En vacker dag blir det en bok.7. Vad är du mest stolt över?
Mina barn såklart, och att jag tagit mig igenom saker och ting med förnuftet och själen intakt, och att jag tillslut valt vägar i det jag mest av allt velat göra. Även om andra tyckt annorlunda. Man ska lyssna på sig själv och självklart ta råd men inte låta det styra. Som jag säger: Man lever bara en gång, gör det du vill innan du blir för gammal!! Då du sitter där och ångrar att du inte gjorde det du drömde om... för det går! 


8. Din favoritfilm? Du får gärna välja fler. Motivera.
Oj jag har många, men "Gladiator", fotot och känslan samt att musiken är så fin. Sen Astrids Emil i Lönneberga, tänker på min farmor när jag ser den och att det måste ha varit ungefär så vid den tiden hon var liten.


9. Pengar? Jobba hårt eller leva på lånade fjädrar? Shoppa hejdlöst eller tänka ekonomiskt och på miljön? Tänker exempelvis på Tv-programmet "Lyxfällan" - vad tänker, tycker du?
Jag har för mycket månad kvar i slutet på pengarna :) Jag pendlar och man kan säga att i slutändan betalar jag för att jobba, surt men sant. Jag har slutat konsumera prylar, jag har nog, nu ska jag sälja bort dom i stället :)


10. Skänker du bort pengar till någon hjälporganisation? Ger du bort till bättre behövande, lämnar in gamla kläder, sakert till Röda Korset, återvinner, köper tidningar av uteliggare i Stockholm, lånar ut pengar (ex. till ett cig.paket, snusdosa, mjölk, varmkorv) som du aldrig får tillbaka, ställer du upp för dina medmänniskor, stannar du till och lyssnar/pratar till/med en ensam själ, ger du av dig själv......?
Jag hade ett fadderbarn en gång, nu går pengarna till mina egna barn :)


11. Vad skäms du över?Hur våra gamla sköts om på hem runt om i Sverige, inte att de sköts dåligt av personalen utan att personalen inte är så pass många så de hinner med. Det är sjukt i detta välfärdssamhälle. Men gubbar och tanter som sitter på höga positioner och har miljader i lön/år, vill de ligga med skit i baken en hel dag när de hamnar där??? tror inte det. DE som bestämmer har ingen aning om verkligheten. Ut på golven och jobba!!! Vi måste ta efter Fransmännen och börja protestera på riktigt!

1 kommentar:

Madde sa...

Hej Katarina och tack för att du tog dig tid och svarade på frågorna. Nu kan du om du vill skicka vidare elva nya frågor till andra bloggare. Händelsen du beskriver om den försvunne personen minns jag tydligt. Jag förstår dig. Kram fina du! Ve sönes å håres. Madde opa Bohain.